Opiskelijalle

Häirintäyhdyshenkilöt

Häirintää yliopistolla? HYYn häirintäyhdyshenkilöt ovat tukenasi

HYYllä on kaksi häirintäyhdyshenkilöä, jotka neuvovat ja tukevat häirintää, ahdistelua, kiusaamista, syrjintää tai muuta epätasa-arvoista kohtelua kohdanneita opiskelijoita. Heihin voi olla yhteydessä, vaikkei olisi itse häirinnän kohteena, mutta on nähnyt häirintää tai haluaisi keskustella mahdollista tavoista puuttua häirintään. Jo pelkkä halu keskustella kokemastaan on riittävä syy ottaa yhteyttä! Tarvittaessa häirintäyhdyshenkilö osaa ohjata lisäavun piiriin.

Häirintäyhdyshenkilöt eivät tee jatkotoimenpiteitä ilman suostumusta ja heitä sitoo vaitiolovelvollisuus. Häirintäyhdyshenkilöt ovat ylioppilaskunnan työntekijöitä, jotka ovat koulutettuja tehtäväänsä.

Voit olla yhteydessä joko häirintäyhdyshenkilöiden yhteiseen sähköpostiosoitteeseen tai vaihtoehtoisesti vain jompaankumpaan häirintäyhdyshenkilöistä.

Myös monella opiskelijajärjestöllä on oma häirintäyhdyshenkilö, johon voi olla yhteydessä. Lisäksi HYY vaatii tiloissaan toimivilta järjestöiltä turvallisen tilan periaatteet. Lisätietoja saat oman järjestösi nettisivuilta, järjestön yhdenvertaisuusvastaavalta tai puheenjohtajalta.

Yhteystiedot:

Häirintäyhdyshenkilöiden yhteinen sähköpostiosoite
hairintayhdyshenkilo@hyy.fi

Juhani Turunen
050 551 6146
juhani.turunen@hyy.fi

Hannele Kirveskoski
050 543 9608
hannele.kirveskoski@hyy.fi